Afscheidsceremonies

Van tastbaar liefhebben naar vormeloos koesteren

Wanneer je iemand dierbaar verliest, is het verdriet groot. Het lijkt alsof je perplex staat tegenover zo'n breuklijn in het leven. Afscheid nemen, samen met je naasten, helpt om deze ingrijpende gebeurtenis het hoofd te bieden. Met een afscheidsceremonie kan je het verdriet in stukjes te knippen. Stap per stap, gaandeweg, krijgt het verlies een plaats in je leven.

Afscheid nemen is meestal ver weg en ineens heel dichtbij. Wanneer het lastig is om een afscheidsplechtigheid vorm te geven, kan ik als ceremonievormgever de viering inhoudelijk vormgeven. Samen zoeken we naar passende handelingen en symbolen en naar troostende woorden.

 

Met persoonlijke aanpak

Tijdens een uitvaart of een andere afscheidsceremonie kan en mag je heel veel zelf doen. Dit maakt het afscheid persoonlijk en authentiek. 

  • Weet je niet hoe je hieraan moet beginnen of mis je de energie om dit op je te nemen?

  • Je wil er graag iets moois van maken en hebt wat ideeën maar je zoekt iemand die je op weg helpt?

Als ceremonievormgever bied ik ondersteuning, zorg ik voor een krachtig geheel en neem ik taken over waar het nodig is.

Bekijk hier de brochure 'liefdevol afscheid nemen'
 
 

Bedankt, Liesbeth, om ons bij te staan, om ons actief mee te helpen. Voor je wijze in inspirerende woorden, voor je expertise. Je warme en betrokken aanpak. Voor je diepgaande en respectvolle omgang. Om ons passend te helpen omgaan met verlies en verdriet.

Isabelle, Opcura Opwijk